Zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel met meerdere zonnecellen, omdat één zonnecel maar weinig elektriciteit opwekt, zijn ze met meerdere geplaatst  in een zogenoemd zonnepaneel. Een zonnepaneel maakt rechtstreeks elektriciteit aan uit zon.

Aanschaf zonnepanelen steeds toegangelijker voor de kleine portemonnee

Voorheen was het aanschaffen van een zonnepaneel onbegonnen werk financieel, maar de afgelopen jaren zijn de prijzen hiervan enorm gezakt. Het is nu voor een particulier of bedrijf veel aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. U kunt tegenwoordig ook zonnepanelen huren. Er zijn zelfs al projecten in omloop die dat mogelijk maken het wordt al een stuk betaalbaarder.

Zonnepanelen hebben wereldwijd de toekomst

Eigenlijk wordt er overal ter wereld gebruik gemaakt van zonne-energie vooral de landen die in het mediterraanse gebied liggen. Hier schijnt de zon veel meer dan bij ons in Nederland. Amerika bijvoorbeeld investeert het meeste geld in zonne-energie daar wordt het geïnvesteerd in de bouw van zonne-torens en zonne-collectoren.

In laatste decennium zonnepanelen percentage gegroeid

De afgelopen tien jaar zijn er ontzettend veel zonnepanelen bijgekomen. Huiseigenaren worden zich ook steeds bewuster van het feit dat zelf zonnestroom produceren geld oplevert. De terugverdientijd duurt wel langer maar men kan besparen op zijn energierekening. Doet men het goed dan kan men zelfs de energierekening zo laag brengen dat er weinig meer hoeft te worden bijbetaald.

Nul op de meter woning en zonnepanelen

Er wordt nu al op kleine schaal geëxperimenteerd met zogenaamde Nul op de meter woningen. Deze woningen worden zodanig verduurzaamd dat een bewoner zijn energierekening naar nul kan krijgen. De buitenkant wordt voorzien van speciale isolatie, en er kan een warmtepomp worden geïnstalleerd. Zonnepanelen die op de daken geplaatst worden en een zonneboiler.

Energiezuinige woning kan zelf energiekosten verlagen

Al deze verfraaiingen aan de woning zorgen ervoor dat de woning zichzelf weer terugverdiend. Lees op deze pagina meer over de Nul op de Meter woning. De verwachting is dan ook dat er in de toekomst meer Nul op de meter woningen bijkomen. Voor een woningbouwvereniging of woningeigenaar is dit een goedkopere manier om de woning te verduurzamen. Alleen moet de overheid wel een handje helpen waar het op de energiesubsidie’s aankomt.

Vergelijk groene energie en bespaar

Vergelijk energie met onze energievergelijker en bekijk welke groene energieleveranciers er zijn die groene geproduceerde energie aanbieden. De keuze is reuze in groene energie aanbiedingen dus neem gerust een kijkje in het getoonde overzicht.

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken