Zonnestroomproject geopend door Essent

essentlogo

Energieleverancier Essent heeft in samenwerking met Stichting 1 Miljoen Watt  een crowdfunding actie gehouden, waar particulieren de mogelijkheid werd geboden om zonnepanelen aan te schaffen een zogenoemde ZoNbligatie.

De particulier adopteert een zonnepaneel die jaarlijks zonnerente oplevert. De zonnepanelen zijn geplaatst op het dak van FC Groningen.  De 400 eigenaren worden hiervoor financieel beloond. Gebaseerd op de huidige energietarieven zal de interest voor de eigenaren neerkomen op 2,5% per jaar.

Het zonnedak zal per jaar 240.000 kWh aan zonne-energie gaan opleveren. Hiermee kunnen 70 huishoudens in hun energiebehoefte worden voorzien qua vergelijking. Voor FC Groningen betekent het dat zij voor 10% in hun energiebehoefte kunnen voorzien. Ook zorgt het voor een duidelijke vermindering in de CO2 uitstoot: 112 ton CO2 word hiermee verminderd.

Ook krijgen de eigenaren na 24 jaar hun inleg weer terug. Het dak werd in twee onderdelen gebouwd. Het eerste gedeelte ging van start afgelopen februari, het tweede gedeelte van 561 zonnepanelen gaat nu van start, in totaal liggen er 1092 zonnepanelen op het dak.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken