Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken? Verstandige keuze. Gedurende de periode november tot en met eind december kun je overstappen. Daarnaast kun je deze termijn verlengen tot 31 januari als je je huidige verzekering opzegt voor 31 december. Je zorgverzekering kun je onder andere vergelijken op prijs, dekking en zorgkeuze. Voer hieronder je geboortedatum in en start direct met zorgverzekeringen vergelijken. Uiteraard plaatsen wij de goedkoopste verzekering, op basis van jouw voorkeuren, bovenaan in de lijst. Het onderstaande vergelijkingssysteem is 100 procent onafhankelijk tot stand gekomen!

Zorgverzekering vergelijken

Waarom een zorgverzekering vergelijken?

Halverwege november kunnen Nederlanders ieder jaar weer overstappen, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Wat als ik al tevreden ben over mijn huidige verzekeraar? Is het dan wel nodig? Vaak is dat wel degelijk zo. Op Prinsjesdag verandert het kabinet de medische dekkingen vanuit het basispakket. Sommige medische behandelingen komen er juist in, terwijl bepaalde dekkingen er ook weer uitgaan. Het is dus ook belangrijk om te controleren wat er precies verandert.

Bovendien kun je een zorgverzekering vergelijken en zodoende flink besparen. Ieder jaar mogen de zorgverzekeraars ook weer nieuwe tarieven hanteren. Wellicht gooit jouw huidige verzekeraar de tarieven wel omhoog. Dan is het natuurlijk zonde om te veel te betalen.

100% onafhankelijk je zorgverzekering vergelijken

Wil je graag je zorgverzekering vergelijken via Power.nl? Dan gebeurt dit volledig onafhankelijk! De tarieven in de zorgvergelijker zijn namelijk volledig onafhankelijk tot stand gekomen. Wij hebben dus ook geen invloed op de prijzen. Dit zijn namelijk de actuele prijzen van de zorgverzekeraars. In sommige gevallen kunnen wij zelfs een scherpere prijs aanbieden. Via Power.nl geniet je namelijk van exclusieve deals.

Wat verandert er in 2019?

Zoals gezegd maakt het kabinet ieder jaar weer een aantal wijzigingen bekend. Ook voor 2019 zijn er weer een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat het eigen risicobedrag gehanteerd is. Deze is voor 2019 dus hetzelfde als in 2018. De zorgpremie gaat daarentegen wel flink omhoog. Volgens het kabinet wordt de verzekering gemiddeld 124 euro per jaar duurder. Dat is dus al gauw een tientje per maand. Een zorgverzekering vergelijken is om die reden ook erg belangrijk. Verder verdwijnen zowel voedingssupplementen als zware paracetamol uit het basispakket. Je zult daar dus nu voor moeten betalen.

Gelukkig zijn er ook een aantal positieve wijzigingen. Zo is er nu een maximale bijdrage vastgesteld voor medicijnen. Dat bedraagt 250 euro. Eerder hadden we nog niet zo’n maximum. Dit is natuurlijk vooral fijn voor ouderen die veel medicijnen nodig zijn. Verder is een basisdekking voor oefentherapie van de COPD vrijgesteld.

Tot slot kunnen mensen met overgewicht nu onder andere een gratis consult en hulp krijgen. Dit geldt alleen voor mensen met overwicht met een gezondheidsrisico. De huisarts kan dat vaststellen.

Wanneer kan ik mijn zorgverzekering vergelijken en overstappen?

Ieder jaar is er een vaste periode wanneer je kunt overstappen. Je zorgverzekering vergelijken en overstappen kan namelijk gedurende de periode halverwege november tot en met eind december. Zeg jij je verzekering vóór 31 december op? Dan mag je ook nog in de maand januari overstappen.

De tarieven worden echter vastgesteld voor halverwege november. Na deze periode mogen zorgverzekeraars ook niet langer sleutelen aan de tarieven. Je kunt er dus ook voor kiezen om direct na halverwege november over te stappen. Dan heb je dat alvast gedaan en vergeet je het niet.

Zorgverzekering vergelijken: hier moet je op letten

Een zorgverzekering vergelijken: het is natuurlijk niet een alledaagse taak. Je stapt, als het goed is, slechts een keer per jaar over. Wellicht is dit de eerste keer dat je overstapt of weet je niet helemaal meer hoe het zat. Gelukkig leggen we je de verschillende stappen allemaal uit. Het is belangrijk dat je eerst je leeftijd invoert. Op basis daarvan worden de prijzen gepersonaliseerd.

Het eigen risico

Als je een zorgverzekering vergelijken gaat, kun je zelf kiezen welk eigen risicobedrag je wilt betalen. Net als in 2018 is het minimumbedrag 385 euro. Als je wilt, kun je dat bedrag echter verhogen tot maximaal 885 euro. In dat geval betaal je een lager maandbedrag. Houd echter wel 885 euro achter de hand, zodat je dat in het geval van nood altijd kunt betalen.

Er zijn bepaalde zaken die niet onder het eigen risico vallen. Het is belangrijk om dit te weten, want op basis daarvan kun je namelijk een betere keuze maken. Belangrijk om te weten is dat je geen eigen risico betaalt voor de huisarts! Hier volgt een opsomming van medische zorg die niet onder je eigen risico valt:

 • Zorgkosten via de huisarts;
 • Zorgkosten voor kraamzorg;
 • Kinderen onder 18 jaar betalen geen eigen risico;
 • Tandartskosten voor kinderen onder 18 jaar;
 • Eventuele vergoedingen vanuit aanvullende verzekeringen;
 • Wijkverpleging;
 • Verscheidene chronische ziekten;
 • Hulpmiddelen, welke je in bruikleen hebt. Hierbij kun je onder andere denken aan artikelen van de thuiszorg.

Voor deze zaken betaal je wel eigen risico:

 • Ambulancevervoer;
 • Bloedprikken;
 • Medicijnen;
 • Ziekenhuisopnames;
 • Ziekenhuisoperaties;
 • Fysiotherapie.

Bepaal je zorgkeuze

In Nederland mag je zelf je zorgkeuze bepalen. Wil je minder betalen voor je zorgverzekering? Dan kun je kiezen voor een beperkte keuze uit zorgaanbieders. Zorgverzekeraars maken namelijk afspraken met zorgaanbieders. Daar worden onder andere prijsafspraken gemaakt. Je hebt de keuze uit de volgende drie zorgkeuzes:

 • Beperkte keuze (budgetpolis): In dit geval kun je kiezen uit slechts enkele zorgaanbieders. Kies je toch voor een zorgaanbieder die niet valt onder je verzekering? Dan zal je het resterende bedrag zelf moeten bijbetalen. Dit geldt niet voor spoedeisende hulp. In dat geval kan je overal terecht.
 • Ruime keuze (naturapolis): In dit geval heb je een veel bredere keuze. Je ontvangt dus ook de volledige vergoeding.
 • Vrije keuze (restitutiepolis): In dit geval kun je daadwerkelijk overal terecht. De kosten worden altijd vergoed door je zorgverzekeraar.

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

Als je een zorgverzekering vergelijken gaat, is het ook raadzaam om te kijken naar de verschillende aanvullende verzekeringen. In sommige gevallen kan dat bijzonder handig zijn. Als je bijvoorbeeld zwaar werk uitvoert, kan een aanvullende verzekering fysiotherapie praktisch zijn. Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden.

 • Fysiotherapie: Standaard wordt fysiotherapie maar heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je zwaar werk en merk je dat je erg lastig van krijgt? Dan is het mogelijk raadzaam om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.
 • Alternatieve geneeswijzen: Alternatieve geneeswijzen is een breed begrip. Het wijkt af van de reguliere geneeskunde, maar kan voor sommige mensen bijdragen aan een beter leven. Onder andere mindfulness wordt steeds populairder. Heb je hier behoefte aan? Dan kan een aanvullende verzekering alternatieve geneeswijzen verstandig zijn.
 • Lenzen en brillen: Vanuit de basisverzekering worden lenzen en brillen alleen vergoed in het geval van een medische noodzaak. Voor gewone brillen moet je de kosten zelf betalen. Mogelijk is een aanvullende verzekering lenzen en brillen dan verstandig.
 • Tandarts: Veel mensen kiezen voor een tandartsverzekering. De meeste tandartszorg valt namelijk niet onder de basisverzekering. Ben je al een tijdje niet meer bij de tandarts geweest en wil je volgend jaar graag heen gaan? Dan kan dit mogelijk een handige dekking zijn. Als je gezonde tanden hebt, is deze dekking echter niet nodig.
 • Orthodontie tot 18 jaar: Dit wordt vrijwel nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Om die reden kun je je kinderen er ook voor verzekeren. Het beugeltraject heeft vaste tarieven. Deze kun je nagaan bij de orthodontist.

Nationale, Europese of werelddekking?

Als je een zorgverzekering vergelijken gaat, heb je keuze uit verschillende dekkingen. Ben jij een actieve reiziger en mag jij wel graag het buitenland opzoeken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je je ook in het buitenland verzekert. Als je ver reist, is een werelddekking zeker een aanrader. In sommige gevallen dekt je reisverzekering ook bepaalde zaken. Mocht dat het geval zijn, dan is het raadzaam om de polisvoorwaarden na te gaan. Het is belangrijk dat je je niet oververzekert.

De betaalwijze

Wist je dat je een flinke korting kan krijgen als je je zorgverzekering in een keer voldoet? Je kunt namelijk flink besparen door simpelweg jaarlijks te betalen. Standaard betaal je maandelijks voor je zorgkosten, maar dat hoeft dus niet. In het overzicht kun je daar dus ook op filteren.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

zorgverzekering vergelijken

Hoe kan ik mijn zorgverzekering vergelijken?

Je zorgverzekering vergelijken is natuurlijk ontzettend eenvoudig. Met behulp van ons vergelijkingssysteem kun je namelijk zelf aangeven wat je voorkeuren zijn. Hierboven bespraken we al de verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je hoeft alleen nog maar je geboortedatum in te voeren. Op basis van je voorkeuren staat de goedkoopste zorgverzekeraar vervolgens bovenaan. Je kunt vervolgens overstappen via de oranje knop: bekijken. Vervolgens verlaat je onze website en word je doorverwezen naar de aanbieder naar keuze. Je kunt je hier je gegevens invoeren en vervolgens ontvang je daarvan een bevestiging van je nieuwe verzekeraar.

14 dagen bedenktijd

Als je je overstap voltooid hebt, heb je daarna altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Dat houdt dus in dat je je nieuwe verzekering binnen deze termijn kunt annuleren. De termijn start zodra je de bevestiging hebt ontvangen. Twijfel je achteraf nog over je keuze? Dan kun je je contract simpelweg annuleren. Dat kan via je nieuwe zorgverzekeraar. Vraag wel altijd naar een bevestiging, zodat je zeker weet dat het is opgezegd. Als je op hebt gezegd, blijf je vervolgens bij je oude verzekeraar.

Je oude zorgcontract opzeggen? Dat hoeft niet!

Als je je zorgverzekering vergelijken gaat, en je stapt over, dan hoef je je oude contract niet op te zeggen. Dat doet je nieuwe verzekeraar namelijk voor je. In Nederland is het namelijk niet mogelijk om dubbel verzekerd te zijn. Je zult dus ook nooit tweemaal betalen voor je verzekering. Dat is wel zo fijn om te weten.

Waarom een zorgverzekering vergelijken via Power.nl?

Power.nl staat iedere dag voor jou klaar. Als je een zorgverzekering vergelijken gaat via Power.nl, profiteer je van de volgende voordelen:

 • Onafhankelijk vergelijken;
 • Een overzicht van alle zorgverzekeraars in Nederland;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Je hoeft je oude contract niet op te zeggen;
 • Exclusieve tarieven via Power.nl!

Vragen over een zorgverzekering vergelijken?

Wil je graag een zorgverzekering vergelijken, maar heb je toch nog enkele vragen? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Uiteraard helpen we jou maar al te graag met je brandende vragen. Via het contactformulier zijn wij bereikbaar. We doen ons uiterste best om jou zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Op werkdagen zijn wij aanwezig van 09.00 tot en met 17.00 uur. Binnen deze uren kun je dus ook een reactie van ons verwachten. Stuur je vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we jou zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.